Pasaulē
2024. gada 1. februāris, 14:07

VIDEO: Ukraina ar droniem nogremdē okupantu raķešu kuteri "Ivanovec"

Jauns.lv

Šonakt Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes karavīri iznīcināja Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kuteri "Ivanovec".

"Naktī no 31. janvāra uz 1. februāri Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes 13. grupas specvienības karavīri iznīcināja Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kuteri "Ivanovec"," teikts ziņojumā.

Ienaidnieka kuģis atradās Donuzlavas ezera reidā okupētajā Krimā.

foto: Unian/Telegram
Krievijas Melnās jūras flotes raķešu kuteris "Ivanovec" vēl virs ūdens.

"Virkne tiešu trāpījumu rezultātā pa korpusu Krievijas kuģis guva bojājumus, kas nav savienojami ar turpmāko satiksmi - "Ivanovecs" ir sasvēries un nogrimis," norāda Galvenās izlūkošanas pārvalde.

Kā piebilst izlūkdienesta darbinieki, Krievijas Federācijas zaudētā kuģa izmaksas ir aptuveni 60-70 miljoni dolāru.

foto: Ekrānuzņēmums
Krievijas Federācijas zaudētā kuģa izmaksas ir aptuveni 60-70 miljoni dolāru.

"Krievu okupantu meklēšanas un glābšanas operācija Donuzlavā, pēc sākotnējās informācijas, nebija veiksmīga," norāda Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Līdz 1. februāra rītam, kopš Krievijas iebrukuma sākuma, Ukrainas bruņotie spēki iznīcinājuši 23 iebrucēju kuģus un kuterus. Turklāt Ukrainas spēkiem izdevās iznīcināt vienu zemūdeni.

Kas ir zināms par "Ivanovec"?

"Ivanovec" ir projekta 12411 "Molniya" ("Zibens" –red.) raķešu kuģis, kas paredzēts virszemes kaujas kuģu, desanta spēku un transporta iznīcināšanai, kā arī aizsardzībai pret virszemes un gaisa apdraudējumiem. Kuģis ir aprīkots ar četrām "Moskit" pretkuģu raķešu palaišanas ierīcēm (4 raķetes), 176,2 mm AK-176 lielgabaliem, 2x6 30 mm AK-630 lielgabaliem un vienu “Igla” pārnēsājamu pretgaisa raķešu sistēmu.

"Ivanovec" apkalpes skaits, spriežot pēc publiski pieejamiem datiem, ir 41 cilvēks. Krievu blogeri apstiprinājuši, ka raķešu kuģis ir nogremdēts, un tiek ziņots, ka uzbrukums veikts ar jūras droniem, kas devās "Ivanovec" virzienā no Odesas. Vismaz viens no droniem eksplodēja blakus kuģim.