foto: ddp/Ukrinform / Vida Press
Pēc kaujas Belgorodā Krievijā trūkstot vistas gaļas
Krievu brīvprātīgā korpusa cīnītāji pierādīja, ka var karot arī Krievijas teritorijā.
Pasaulē
2023. gada 27. maijs, 21:48

Pēc kaujas Belgorodā Krievijā trūkstot vistas gaļas

Jauns.lv

Karadarbības pārsviešanās uz Belgorodas apgabalu radījusi Krievijai negaidītu blakni – vistas broileru un fileju deficītu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tā ziņo “Vedomosti”, atsaucoties uz analītisko aģentūru “AD Limited”. Deficīta apjoms gan nav nosaukts. Avīzes sarunas biedrs no kāda tirzniecības tīkla atzinis šādu faktu, no apliecinājis arī kāds liela gaļas pārstrādes uzņēmuma pārstāvis. Veikalu tīklā “Metro” tikai atzīst pieprasījuma pieaugumu un noliedz vistas gaļas trūkumu, citi tirgotāji nav snieguši atbildes.

Viens no iespējamiem iemesliem var būt problēmas Belgorodas apgabalā, kas ir vadošais mājputnu gaļas ražotājs Krievijā. No janvāra līdz aprīlim Krievijā saražoti 2,17 miljoni tonnu mājputnu dzīvsvarā, un Belgorodas apgabala devums bija 12,1% (264 400 tonnu). Tagad šim apgabalam, kas robežojas ar Ukrainu, kļuvis grūtāk piegādāt putnkopībai vajadzīgos produktus.

Jau janvārī apgabala gubernators Aleksejs Gladkovs, tiekoties ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, atzina, ka savas mājas bijuši spiesti pamest ap 6500 iedzīvotāju. 22. maijā Belgorodas apgabalā ielauzās krievu leģionāri, kas karo Ukrainas pusē un aicina gāzt Putina režīmu. Pēc oficiāla atzinuma, bojā gājuši divi cilvēki un 13 ievainoti. Krievijas izveidotos nocietinājumus cīnītāji vienkārši apbrauca.