foto: AFP/Scanpix
Ukrainas sekmīgie pretuzbrukumi Bahmutā apgrūtina vāgneriešu nomaiņu ar okupantu karaspēku
Ukrainas spēki Bahmutas apkārtnē īstenojuši veiksmīgus pretuzbrukumus.
Pasaulē
2023. gada 27. maijs, 09:31

Ukrainas sekmīgie pretuzbrukumi Bahmutā apgrūtina vāgneriešu nomaiņu ar okupantu karaspēku

Jauns.lv

Sekmīgie Ukrainas spēku pretuzbrukumi pie Bahnmutas var apgrūtināt pilsētā esošo grupējuma "Vagner" algotņu nomaiņu ar Krievijas karaspēku, secinājuši ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Atsaucoties uz Krievijas militārajiem blogeriem, ISW norāda, ka Ukrainas spēki īstenojuši veiksmīgus pretuzbrukumus pie Orehovovasiļivkas 11 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Bahmutas un pie Kļiščijivkas septiņus kilometrus uz dienvidrietumiem no Bahmutas.

Pretuzbrukums pie Orehovovasiļivkas licis vagneriešiem atkāpties līdz kilometram no savām pozīcijām.

Turklāt Ukrainas spēki pie Orehovovasiļivkas ieņēmuši augstienes pie Bahmutas-Slovjanskas šosejas, norāda ISW.

"Vagner" algotņu nomaiņa Bahmutā pret krievu karaspēku nav novērota

Krievijas privātās militārās kompānijas "Vagner" dibinātājs  Jevgēņijs Prigožins sacīja, ka viņa algotņi Bahmutā turpina nodot pozīcijas Krievijas Aizsardzības ministrijai un atkāpties no pilsētas. Pēc "Putina šefpavāra" teiktā, Krievijas Aizsardzības ministrija Bahmutā aktīvi izvieto Krievijas bruņoto spēku regulārās vienības vāgneriešu pozīcijās, un tā veic organizētu izvešanu no pilsētas.

Prigožins 26. maijā arī atkārtoja, ka līdz 1. jūnijam Krievijas Aizsardzības ministrija it kā pilnībā pārņems pilsētu un tās apkārtni savā kontrolē.

Jau vēstīts, ka "Vagner" dibinātājs Jevgeņijs Prigožins ceturtdien paziņoja, ka "Vagner" sācis nodot Krievijas armijai savas pozīcijas Bahmutā. Tomēr Progožins piebilda, ka daļa "Vagner" spēku varētu palikt, ja Krievijas karavīri saskarsies ar grūtībām.