foto: Vkontakte.ru
Tivā daudzbērnu māte par Ukrainā mirušo dēlu saņem pelmeņu paku
Pelmeņu paka apmaiņā pret bojā gājušo dēlu.
Pasaulē
2023. gada 17. februāris, 15:42

Tivā daudzbērnu māte par Ukrainā mirušo dēlu saņem pelmeņu paku

Jauns.lv

Tivas varas iestādes nolēma pateikties Ukrainas karā nogalināta krievu karavīra ģimenei ar pelmeņu paku. Dāvana tika ieplānota tā, lai tas sakristu ar Jauno gadu, kas Tuvā tiek svinēts 17. februārī saskaņā ar vietējām tradīcijām, vēsta Unian.

Vietējās amatpersonas izdalīja pelmeņus “Lepi Dobro” (“Lipini labestību” – red.) kampaņas ietvaros, kas organizēta par godu mobilizēto upuru ģimenēm.

Vietējo varas iestāžu paziņojumā minēts sekojošais (saglabāts oriģinālais izteiksmes veikts un apzīmējumi Krievijas agresijai Ukrainā – red.): “Ondara Valentīna Doržuevna - trīs dēlu māte, darba veterāne, daudzus gadus strādāja par sociālo darbinieku ciemata Aldan-Mādir pārvaldē. Viņas jaunākais dēls Ondars Badijs Kheimers-Olovičs, speciālas militārās operācijas dalībnieks Ukrainā, varonīgi gāja bojā, dienējot Lisičanskas pilsētas atbrīvošanā no Ukrainas nacistiem. Arī otrs dēls Ondars Bulats Kheimers-Olovičs šobrīd atrodas īpašā militārā operācijā Ukrainā. Valentīna Doržujevna izaudzināja īstus Tēvzemes aizstāvjus, savas dzimtās zemes cienīgus dēlus, lielvalsts - Krievijas - pilsoņus, kas veltīti savai dzimtenei. Slava un paklanīšanās karotāju mātēm, kuras sargā mūs, mūsu bērnus, pasauli un Tēvzemi!”

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma Ukrainas bruņotie spēki jau ir iznīcinājuši 141 260 iebrucējus, tostarp pēdējā diennaktī ienaidnieka zaudējumi sasniedza vēl 800 bojāgājušos iebrucējus.

Pēc militārā novērotāja Aleksandra Kovaļenko teiktā,  šādiem iebrucēju zaudējumiem ir divi iemesli. “Ja runājam par zaudējumiem mobilizēto iebrucēju vidū, tie ir nepietiekami apmācīti. Vēl viens iemesls ir aprīkojuma trūkums,” norāda eksperts.