Starp lodēm un sprādzieniem - skaudrā civiliedzīvotāju dzīve Bahmutā

Neraugoties uz mēnešiem ilgo karadarbību un Krievijas centieniem ieņemt Bahmutu, daudzi civiliedzīvotāji palikuši savos dzīvokļos un mājās. Foto redzams, kā ...

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 7. februāris, 13:25

Krievu okupanti steidzas uzsākt plaša mēroga ofensīvu – kara analītķi skaidro, kas notiek

Jauns.lv

Krievu okupanti steidz uzsākt jaunu un savlaicīgu liela mēroga ofensīvu pirms smagā Rietumu tehnika nonāks Ukrainā, par to ziņo  Kara studiju institūts (ISW) . Analītiķi novērojuši, ka daži krievu nacionālisti ir skeptiski noskaņoti par Krievijas spēju februāra beigās uzsākt veiksmīgu ofensīvu, atsaucoties uz ISW, ziņo “Unian”.

Daži krievu nacionālisti kopumā apšauba Krievijas spēju februāra beigās uzsākt veiksmīgu ofensīvu.

Kāds ar “Vagner” saistīts militārais propagandists norādījis, ka Krievijas Ģenerālštāba priekšniekam Valērijam Gerasimovam ir ierobežots laiks, lai Ukrainā sāktu plaša mēroga ofensīvas operāciju, pirms tā kļūst neiespējama.

Tajā pašā laikā terorists Igors Girkins uzskata, ka izšķiroša Krievijas ofensīva neizdosies, kamēr Krievija nemobilizēs vairāk darbaspēka rūpniecībai un ekonomikai. Pēc viņa teiktā, bez tā uzbrukums drīz sevi izsmels.

Abos novērojumos uzsvērts, ka šķiet, ka Krievijas militārā pavēlniecība steidzas uzsākt izšķirošu ofensīvu, iespējams, pirms Rietumu militārās palīdzības ierašanās, un pavasara bezceļu sezonas Ukrainā, kas traucēja Krievijas armijas mehanizētajām daļām pērn.

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde uzskata, ka  Krievijas karaspēks dosies uzbrukumā  tikai trīs virzienos. Runa ir par Doneckas, Luhanskas un Zaporižjes apgabaliem.

Kā ziņo “Financial Times”, Ukrainas varas iestādēm ir sniegta informācija par jaunu Krievijas ofensīvu, kas varētu notikt  10 dienu laikā. Tajā pašā laikā analītiķi par iespējamo uzbrukuma virzienu sauc Luhanskas apgabala rietumu daļu Kreminna un Limanas apgabalā.