Pasaulē
2023. gada 3. janvāris, 12:42

VIDEO: Francijas TV žurnālistam tiešraidē blakus nogāžas krievu raķete

Jauns.lv

Francijas žurnālisti, kuri Kramatorskā (Doneckas apgabals) veidoja sižetu par karadarbību Ukrainā, 2. janvārī nofilmēja momentu, kad vien dažus simtus metru no viņiem ledus hallei trāpīja krievu raķete.

Pols Ganjē, Heluīze Greguāra un Teo Palfrē tiešraidē pieslēdzās Francijas TV kanāla TF1-TMC studijai no Kramatorskas.

Žurnālistam runājot ar studiju, dažu simtu metru attālumā no viņa nogranda sprādziens, kam sekoja uzliesmojums.

Trieciens lika filmēšanas komandai nokrist uz zemes.

Vēlāk žurnālisti jau no citas, drošākas vietas ēterā aprakstīja savu pieredzi.

Pēc viņu teiktā, komanda bija nobijusies, taču neviens neesot ticis savainots. Tiešraide notika 2. janvārī ap plkst. 20.00 (21.00 Latvijā) pēc Parīzes laika.

Iepriekš ziņots, ka 2. janvārī netālu no frontes Ukrainā tika ievainots vācu medija “Bild” žurnālists Bjorns Stricls.

Raķešu uzbrukumā Kijivai 31. decembrī tika ievainots žurnālists no Japānas. Iepriekš Itālijas žurnālisti tika apšaudīti netālu no Hersonas.

Kara posts - ukraiņu karavīri atgūstas no ievainojumiem

Karā uzvaras diemžēl tiek gūtas uz kādu ciešanu, dzīvības un veselības rēķina. Aizstāvoties no Krievijas agresijas tūkstošiem ukraiņu karavīri ir ...

gallery icon

Pēc Francijas TV pārstāvju piedzīvotā sociālajos tīklos parādījās arī video no ledus halles iekšienes, ko pēc raķetes trāpījuma pārņēma liesmas.

Iepriekš arī vēstīts, ka 1. janvāra pirmajās minūtēs Ukrainas spēki veica precīzu triecienu pa krievu okupantu pozīcijām Makijivkā.

Tur kādas arodskolas ēkā vienuviet tika izvietoti vairāki simti krievu mobilizēto. Arī bojāgājušo skaits tiek aplēsts simtos.