90 procenti Bahmutas iedzīvotāju ir evakuēti
Vietējie iedzīvotāji skatās uz degošu ēku pēc Krievijas raķetes trāpījuma Bahmutā. 2022. gada 16. decembris, Ukraina, Bahmuta. (Foto: Andriy Andriyenko / SOPA Images// Vida Press)
Pasaulē
2022. gada 29. decembris, 19:30

90 procenti Bahmutas iedzīvotāju ir evakuēti

Jauns.lv

Gandrīz 90% Doneckas apgabala Bahmutas apdzīvotās teritorijas iedzīvotāju jeb vairāk nekā 70 000 cilvēku ir evakuējušies no apgabala, savukārt 8700 cilvēku turpina dzīvot pilsētā, kas pastāvīgi tiek apšaudīta.

"Neskatoties uz sarežģīto drošības situāciju, iedzīvotāju evakuācija no Bahmutas turpinās. Gandrīz 90% Bahmutasedzīvotāju, kas ir vairāk nekā 70 000 cilvēku, jau ir pārcēlušies uz drošākiem reģioniem vai uz laiku pametuši Ukrainas teritoriju. Apmēram 8700 iedzīvotāju palikuši Bahmutā, kura pastāvīgi tiek apšaudīta," Bahmutas mērs Oleksijs Reva to teica savā ierakstā "Facebook". 

Viņš vēlreiz aicināja cilvēkus evakuēties un atgādināja, ka saskaņā ar valdības koordinācijas štāba sniegto informāciju no 2. janvāra noritēs obligātā evakuācija no Ternopiļas apgabala, kas tiks novirzīta uz Čerkasu apgabalu. Tur cilvēki tiks izmitināti pašvaldības iestādēs un tiks nodrošināta humānā palīdzība.  

"Ir ļoti grūti dzīvot tālu no mājām, taču šodien Bahmutā nav drošas vietas," sacīja Reva.

Krievi pastāvīgi apšaudījuši Bahmutu un tās infrastruktūru, kas jau ir daļēji vai pilnībā iznīcināta.