foto: ZUMAPRESS.com
Ukraiņi gatavojas iespējamam uzbrukumam no Baltkrievijas februāra beigās
2022. gada 17. decembris, Donecka, Ukraina: Krievijas raķešu trieciena rezultātā Svjatohirskā tika sagrauta ēka Ukrainas un Krievijas armiju kauju laikā Doneckas apgabalā, Ukrainā.
Pasaulē
2022. gada 17. decembris, 20:43

Ukraiņi gatavojas iespējamam uzbrukumam no Baltkrievijas februāra beigās

Jauns.lv

Dienvidu operatīvās pavēlniecības vadītājs ģenerālmajors Andrijs Kovaļčuks sacījis, ka Ukrainas bruņotie spēki gatavojas iespējamai Krievijas karaspēka uzbrukumam no ziemeļiem, no Baltkrievijas teritorijas februāra beigās. 

"Apsveram iespējamu ofensīvu no Baltkrievijas februāra beigās, varbūt vēlāk. Mēs tai gatavojamies. Izmeklējam. Skatāmies, kur viņi uzkrāj spēkus un līdzekļus. Gatavojamies," intervijā izdevumam "Sky" sacīja Kovaļčuks.

Viņš neizslēdz vēl vienu mobilizācijas vilni Krievijā. Vienlaikus viņš atzīmē, ka neatkarīgi no tā, cik karavīrus agresorvalsts prezidents nosūta karā, Ukrainas aizsardzības spēki ir gatavi cīnīties, taču tiem nepieciešams vēl spēcīgāks Rietumu sabiedroto atbalsts. 

“Es uzskatu, ka mūsu un mūsu partneru nostājai šodien ir jābūt skaidrai. Ja Putins veiks pilnu mobilizāciju, mūsu partneri ir gatavi sniegt mums visus spēkus un līdzekļus, lai apturētu nevis 300 000, bet miljonu lielu armiju,” sacīja Kovaļčuks. 

Tuvākajā laikā ģenerālis sacīja, ka Ukrainai nepieciešami Rietumu sabiedroto ieroči, kas paredzēti uzbrukuma operācijām. Jo īpaši Ukrainai ir nepieciešami gan tanki, gan lidmašīnas, kā arī "uzticama pretgaisa aizsardzības sistēma, kas ir vismaz 95% efektīva, norādīja Kovaļčuks. 

"Mums vajag vairāk kolektīvo ieroču - nevis triecienšauteni, bet ložmetēju, nevis lādiņu, bet kasešu munīciju. Pretinieka darbībām ir atbilstoša pretdarbība. Esam pārliecināti, ka šajā jautājumā mums palīdzēs mūsu partneri - tie kuri vēlas, lai [mēs] uzvarētu. Jo šodien uzvar ne tikai Ukraina, bet visa civilizētā pasaule. Un mums ir jāuzvar," viņš sacīja.

Ģenerālis ir pārliecināts, ka Ukraina atgūs visas savas Krievijas okupētās teritorijas, tostarp Krimu. "Krima ir obligāta - tas ir tikai laika jautājums," sacīja ģenerālis, sēžot karogu rindas priekšā, kas pārstāv dažādus reģionus Ukrainas dienvidos, tostarp pussalu.