Pasaulē
2022. gada 20. novembris, 07:55

Ākstu specvienība? Krievu okupanti, bēgot no Hersonas, apšauda laivu un gandrīz iet bojā no savējo lodēm

Jauns.lv

Bēgot no Hersonas, krievu okupanti pielika īpašas pūles, lai sabojātu vietējo iedzīvotāju privāto īpašumu, tostarp laivas, ar kurām būtu iespējams pārcelties pāri Dņeprai. Grupiņa kievu agresoru pēc šādas rīcības ātri vien uzzināja, kas ir “karma”.

Video sākumā redzams, kā vismaz četri bruņojušies okupanti no laivas izmet granātu blakus esošas laivas virzienā.

Papeldot tālāk, kādam no viņiem ienāca prātā sašaut minētās laivas dzinēju. Blakus esošais okupants to arī izdara, raidot vairākus šāvienus no savas triecienšautenes.

Tā vien šķiet, ka Ukrainā krievu okupantus kaujas laukā medī arī karma, jo drīz vien no upes pretējā krasta atskan šāvieni, pēc kuriem viens no laivā esošajiem karavīriem sāk kliegt.

Volodimirs Zelenskis apmeklē atbrīvoto Hersonu 2022. gada novembrī

gallery icon

Pārējie laivā esošie uzreiz pieliecas un uz šāvieniem pretī atkārtoti kliedz “Savējie!”.

Ieklausoties, šķiet, ka okupants, kurš iepriekš kliedza, nu krievu valodā bļauj “puļevoje”, ar ko varētu būt domāta “šauta brūce”.

Šāvieni no pretējā krasta, uz kuru mēģināja pārcelties okupanti, turpinās visu video gaitu un, iespējams, atskan pat no dažādiem ieročiem.

Neskatoties uz to, laiva turpina virzīties pāri upei.

Jāpiebilst, ka, vismaz spriežot pēc video redzamo personu ekipējuma, jāsecina, ka šie nebūt nav “zemāko kastu” Krievijas armijas karavīri.

Nav skaidrs, kādēļ viņiem šķitis, ka šaudīties pretējā krastā, kurā drīz sagaidāma Ukrainas spēku klātbūtne, būtu laba ideja.

Nav arī skaidrs, kādēļ vispār mēģināts atsevišķi no citām vienībām pārcelties pāri upei.

Izpostītā Hersona pēc okupantu padzīšanas 2022. gada novembrī

gallery icon

Hersonas zaudējums iedragā Krieviju

Krievijai Hersonas zaudējums ir ievērojams.

Maskava to bija pasludinājusi par nelikumīgi anektētā Hersonas apgabala administratīvo centru, un tā bija vienīgā reģiona galvaspilsēta, kas tika okupēta.

Hersonas ieņemšana bija Krievijas viens no lielākajiem panākumiem karā. Reģions bija viens no četriem, kas tika nelikumīgi anektēts pēc referendumiem septembrī.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceremonijā Maskavā sacīja, ka Luhanskas, Doneckas, Zaporižjas un Hersonas aneksija ir "neapspriežama".

Taču nākamajās nedēļās Ukraina sāka gūt panākumus valsts dienvidos, virzoties pa Dņipro upi Hersonas virzienā un pakļaujot Krievijas spēkus arvien lielākam spiedienam.
Visbeidzot Krievijas spēki atkāpās un pilsētā piektdien ienāca Ukrainas karaspēks.

Vietējie iedzīvotāji svinēja Ukrainas armijas panākumus un pilsētas atbrīvošanu no krievu karaspēka, daži atkal satikās ar mīļajiem, kurus nebija redzējuši mēnešiem ilgi.

Pilsētā valdīja gaviles un atvieglojums, bet arī satraukums un bailes no tā, kas var notikt tālāk, BBC ziņoja Džeremijs Bovens.