foto: AFP/Scanpix
"Deviņvīri" atskatās uz aprīļa un maija notikumu TOP
Vīru pasaule
2023. gada 3. jūnijs, 04:58

"Deviņvīri" atskatās uz aprīļa un maija notikumu TOP

9vīri

Šis raksts un daudz kas cits interesants žurnāla "Deviņvīri" jaunākajā numurā, kas nopērkams preses tirdzniecības vietās visā Latvijā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva

Bumba bolīda vietā

foto: AFP/Scanpix

Septiņkārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons īsi pirms "Maiami GP" izcīņas atrada laiku, lai pamētātu arī basketbola bumbu. Par soda metienu precizitāti nekas netiek ziņots, bet sacīkšu trasē Hamiltons palika sestais.

Karali, kādēļ tev tik lielas ausis?

foto: AFP/Scanpix

Kā nu kurš atzīmējis Čārlza III kronēšanas pasākumu. Piemēram, Londonā kāds entuziasts ar mākslinieciskām novirzēm sakrustojis britu tradicionālo sarkano telefonbūdiņu ar karaļa ausīm un degunu...

Beidzot atkal čempioni!

foto: AFP/Scanpix

Par Itālijas A sērijas čempioniem pēc 33 gadu pārtraukuma kļuvis futbola klubs Napoli. Faniem, protams, lieli prieki, taču vispārējo gaviļu laikā aizmirsta nav arī futbola leģenda Djego Maradona, kas savulaik kaldināja "Napoli" panākumus.

Nākamajā pieturā izkāpsiet?

foto: AFP/Scanpix

Ja kādam liekas, ka Rīgas sabiedriskais transports maksimumstundās ir pārpildīts, tad palūkojieties uz šo vilcienu, kas kursē cauri Indijas Utarpradešas štata Loni pilsētai. Starp citu, ANO statistikas eksperti lēš, ka šovasar Indija iedzīvotāju skaita ziņā apsteigs Ķīnu.

Putnu dienas

foto: AFP/Scanpix

Kirgīzu mednieks ar savu labāko draugu – medību vanagu. Kirgīzi laiku pa laikam rīko medību festivālus, un tajos medību vanagu piedalīšanās ir neatņemama svētku sastāvdaļa.

Minikorāns

foto: AFP/Scanpix

Šādi izskatās pasaulē mazākais Korāns – tikai pastmarkas izmērā, toties biezumbiezs. Pieder tas albāņa Mario Pruši ģimenei, kurā tiek nodots mantojumā no paaudzes paaudzē.

Pensionāru dumpis

foto: AFP/Scanpix

Francijā pēdējie pāris mēneši pagājuši masu nemieru zīmē, jo tauta nav mierā ar valdības plāniem paaugstināt pensionēšanās vecumu. Nākotnes pensionāri cīņā pret likuma sargiem gatavi raidīt pat piepūšamu pīli.

Ziloņa ceļojums

foto: AFP/Scanpix

Vai esat kādreiz redzējuši, kā tiek transportēts zilonis? Mums nav ziņu, kā to dara Eiropā, bet Indijā viss ir vienkārši – ieceļam ziloni kravas auto ar augstiem bortiem un varam braukt!

Kosmiskie eksperimenti

foto: AFP/Scanpix

Aprīļa beigās kārtējo izmēģinājumu veica Īlona Maska kūrētās smago kosmosa kuģu "SpaceX Starship" programmas inženieri. Panākumi tiek raksturoti kā "daļēji", jo gaisā kuģis gan pacēlās (tā ir labā ziņa), taču 39 kilometru augstumā tehnisku problēmu dēļ to nācās uzspridzināt (un tā ir ne tik labā ziņa).