Hokejs
2024. gada 29. aprīlis, 07:49

Tas ir noticis - Šilovs debitē Stenlija kausa izcīņā! Viņa "ugunskristības" ir karstas

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un tika pie dramatiskas uzvaras papildlaikā.

Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" vienība Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas ceturtajā spēlē viesos ar 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Nešvilas "Predators", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1.

"Canucks" vēl spēles 58. minūtē bija iedzinējos ar 1:3, tomēr pēc Šilova nomaiņas pret sesto laukuma spēlētāju spēja atspēlēties - Broks Besers, kurš guva komandas pirmos vārtus, divas minūtes un 47 sekundes pirms pamatlaika beigām panāca 2:3, bet 6,2 sekundes pirms finālsvilpes viņš tika pie "hat trick" un nodrošināja komandai papildlaiku

Pagarinājumā viesiem bija nepieciešamas tikai 62 sekundes, lai izrautu dramatisku uzvaru - ar precīzu metienu no vārtu priekšas izcēlās Elīass Lindholms.

Šilovs savā debijā NHL izslēgšanas mačos "Canucks" vārtos atvairīja 27 no 30 metieniem, bet Bļugers laukumā bija 11 minūtes un 39 sekundes, no kurām 27 sekundes spēlēja mazākumā. Uzbrucēja kontā divi spēka paņēmieni, viens bloķēts metiens, divas soda minūtes abpusējā noteikumu pārkāpumā, trīs zaudēti iemetieni un neitrāls lietderības koeficients.

"Canucks" sastāvā trīs rezultatīvas piespēles atdeva Džonatans Teners Millers.

"Predators" rindās Šilovu ar precīziem metieniem pārspēja Marks Jankovskis, Gustavs Nīkvists un Filips Forsergs. Jūse Saross mājinieku vārtos tika galā ar 16 no 20 metieniem.

foto: Getty Images via AFP
Artūrs Šilovs iesildās pirms spēles pret "Predators", debitējot Stenlija kausa izcīņā

"Predators" rīcībā šobrīd kā trešais vārtsargs ir Gustavs Dāvis Grigals.

Šilovs aizvadītajā mačā kļuva par piekto latviešu vārtsargu, kurš devies laukumā Stenlija kausa izcīņas mačā. Iepriekš laukumā bija gājuši Artūrs Irbe, Pēteris Skudra, Kristers Gudļevskis un Elvis Merzļikins.

Sērijas ceturtā spēle 30. aprīlī notiks Vankūverā, un, ja nepieciešams, tad sērija 3. maijā turpināsies Nešvilā un 5. maijā - Vankūverā. Nākamajā kārtā šī dueļa uzvarētājiem pretī stāsies Edmontonas "Oilers" un Losandželosas "Kings" pāra labākā komanda..

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.