foto: Ekrānuzņēmums no TV3 video
"Kas ar vīru? Man galvenais bija izglābt suni," zināms vairāk par postošo ugunsgrēku Tukumā
Ugunsgrēks Tukumā.
112
2024. gada 9. maijs, 08:43

"Kas ar vīru? Man galvenais bija izglābt suni," zināms vairāk par postošo ugunsgrēku Tukumā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Baisā situācija Tukumā notika trešdien īsi pirms sešiem rītā. Glābēji ieradās Lielajā ielā, lai nodzēstu iespaidīgās liesmas kādā no ražošanas angāriem. Kaimiņmājas iedzīvotājiem steigā nācies pamest savu mājokli, vēsta "Degpunktā".

Blakus vietējo iedzīvotāju mājām iespaidīgās liesmu mēles vairāku stāvu augstumā sākušas postīt vienu no darba apģērbu ražošanas uzņēmuma "Sakta" ēkām. Tukuma iedzīvotāji teic, ka uguns izplatījusies zibens ātrumā. Paķēruši dokumentus un mantas, kas atradās rokas stiepiena attālumā, cilvēki basām kājām skrēja svaigā gaisā. "Pirmo reizi mūžā... Mūsu māja atrodas tieši blakus šai mājai. Vīrs teica, ka liesmas nāk uz mūsu mājas ķieģeļiem. Mūs izglāba ķieģelis - bez ķieģeļiem mūsu māja arī būtu..." saka kaimiņmājas iedzīvotāji.

Rīta rasa arī nedaudz paglābusi no tālākas liesmu izplatīšanās, saka iedzīvotāja. Atceroties satraucošo notikumu, cilvēki piebilst, ka degošā šīfera jumta skaņas ražošanas ēkai atgādinājušas uguņošanu. Vēlāk visi atviegloti nopūtās un teica, ka pats galvenais negadījumā ir parūpēties par mājdzīvnieku. "Es nezinu, kur tobrīd pazuda mans vīrs, bet es paņēmu suni un aizbēgu. Man galvenais bija glābt suni. Kas noticis ar vīru? Cilvēkam ir savas rokas, kājas un galva, lai domātu pašam," saka sieviete.

Iedzīvotāji atzinīgi vērtē glābēju ātro un drosmīgo rīcību. Ugunsdzēsēju ierašanās brīdī emociju pārņemti cilvēki pat metās palīgā glābējiem, taču, sapratuši, ka tik iespaidīgu liesmu viņi redzējuši tikai filmās, dzēšanu uzticēja profesionāļiem. "Nodegusi angāra tipa ražošanas ēka 1000 kvadrātmetru platībā. Šajā gadījumā izdevies pasargāt blakus esošo ēku, kas atradusies piecu metru attālumā. Negadījumā cietis viens ugunsdzēsējs, viņš nodots ātrajai palīdzībai. Plkst. 8:38 ugunsgrēks tika lokalizēts," sacīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.