Runā Rīga
2024. gada 2. maijs, 21:56

Velobraucienā "Kritiskā masa" plašu rezonansi izraisīja velosipēdista un policista konflikts. Kā situāciju skaidro Valsts policijā?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Rīgā trešdien tradicionālajā un nesaskaņotajā "Kritiskās masas" velobraucienā notikuši divi negadījumi un sākti četri administratīvā pārkāpuma procesi, savukārt sociālajos tīklos apsprieda galvenokārt kāda riteņbraucēja un policista konfliktu.

Ērmoti velosipēdi un spilgti tērpi. Velobrauciens "Kritiskā masa" 2024. gada 1. maijā

1. maijā Rīgā vairāki simti velobraucēju devās tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā, lai "atgādinātu politiķiem, ka Rīgā ļoti nepieciešama droša veloinfrastruktūra, ...

gallery icon

Mikroblogošanas vietnē “X” ievietotajā video redzams, kā velosipēdists izbrauc priekšā policistam, kurš ar motociklu brauca pa atdalošo joslu, lai novērstu velosipēdistu iebraukšanu pretējā virzienā. Brauciena dalībnieku kliedzienu pavadībā policists dzenas pakaļ velosipēdistam, liekot viņam apstāties un ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Uz jauns.lv lūgumu komentēt situāciju, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Līna Bagdone paziņoja, ka "konkrētajā gadījumā Valsts policijas darbinieks nodrošināja sabiedrisko kārtību, kā arī ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu, taču velosipēda vadītājs traucēja policijas darbinieka pienākumu veikšanu, uz ko viņam vairākkārt norādīja policijas darbinieks. Par minēto faktu ir uzsākts administatīvā pārkāpuma process un policija skaidro visus apstākļus, un aicina atsaukties tos, kuri atpazīst video redzamo velosipēda vadītāju, kā arī pašu velosipēda vadītāju, zvanot pa tālruņa numuru 67829238." 

Notikušais uzjundījis debates, vieniem aizstāvot velosipēdistu un nosodot policistu, citiem aizstāvot policistu un asi kritizējot pašus velobraucējus par radīto haosu.