foto: Zane Bitere/LETA
Brīvības svētku ceļvedis 4. maijā visai Latvijai
2023. gada 4. maija ikgadējā akcija "Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!" pie Brīvības pieminekļa.
Sabiedrība
2024. gada 2. maijs, 05:58

Brīvības svētku ceļvedis 4. maijā visai Latvijai

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena, atzīmējot 1990. gada 4. maijā pieņemtās vēsturiskās deklarācijas gadadienu, 4. maijā plaši tiks atzīmēta gan lielo pilsētu laukumos, gan nelielo pagastu Saieta namos. Jauns.lv piedāvā visplašāko Valsts svētku programmu – Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā, Kurzemē, Latgalē, Sēlijā, Vidzemē un Zemgalē.

Pasākumu klāsts varen iespaidīga, sākot no radošajām darbnīcām bērniem un jauniešiem, sportiskām aktivitātēm, kino un teātra izrādēm, un beidzot ar vērienīgiem koncertiem un ballēm. Jauns.lv iepazīstina ar lielākajām norisēm, kuras pieejamas bez maksas vai par simbolisku ieejas cenu. Sīkāk ar svētku programmas aprakstiem var iepazīties katras pašvaldības mājaslapās internetā vai uz vietējiem afišu stabiem. Lai ērtāk atrast sev interesējošo pasākumu tie saraksts publicēts pēc novadiem alfabētiskā secībā.

Kā jau katru gadu 4. maijā svinību centrālie pasākumi ar militāru parādi notiek kādā citā Latvijas pilsētā, un šogad pēc 12 gadu pārtraukuma tie atkal atgriežas Rēzeknē – pie Latgales Māras jeb pieminekļa "Vienoti Latvijai".

Nākamā lapa: Rīga