foto: Courtesy of Royal Mail/MEGA / Vida Press
Rovana Atkinsona komēdijseriāls "Melnā čūska" pēc 35 gadiem varētu piedzīvot turpinājumu
Par godu 40. gadadienai kopš seriāla “Melnā čūska” pirmās sērijas iznākšanas uz ekrāniem, pērn Lielbritānijā pat izdota pastmarku sērija.
TV
2024. gada 1. maijs, 11:28

Rovana Atkinsona komēdijseriāls "Melnā čūska" pēc 35 gadiem varētu piedzīvot turpinājumu

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Komēdijseriāls “Melnā čūska” (“Blackadder”) savulaik bija viens no populārākajiem TV šoviem Lielbritānijā un ir demonstrēts arī Latvijā. Tā scenārija līdzautors Bens Eltons devis mājienu, ka populārais seriāls varētu piedzīvot savu turpinājumu un vēl pēdējo reizi sapulcināt kopā visus iemīļotos aktierus, to skaitā Rovanu Atkinsonu, kurš TV šovā atveidoja galveno lomu.

TV seriāla “Melnā čūska” fani Lielbritānijā jau gadiem ilgi lūguši tā veidotājiem radīt ekranizējuma turpinājumu. Tā vien šķiet, ka pēc 35 gadu ilgas gaidīšanas šis daudzu sapnis varētu piepildīties. Komiķis, dramaturgs un režisors Bens Eltons kādā no diskusijām ieminējies par TV šova iespējamu atgriešanos. Laika posmā no 1983. līdz 1989. gadam Rovans Atkinsons atveidoja kolorīto Edmundu “Melno čūsku”, bet Tonijs Robinsons viņa pakalpiņu Boldriku. Abu aktieru sniegums savulaik izpelnījies augstu novērtējumu no kritiķu puses.

Britu komēdijseriāls “Melnā čūska” un 40. gadadienai par godu izdotās pastmarkas

gallery icon

Jau aizvadītā gada aprīlī, viesojoties sarunu šovā “Lorraine”, Tonijs Robinsons sniedza faniem cerību stariņu, jokojot par atgriešanos seriāla 40. gadadienā. Viņš sacīja: “Es jums pateikšu tā: visiem patīk atzīmēt 40. gadadienas, vai tad ne? Tāpēc vajadzētu būt kādam labam veidam, kā mēs varētu atzīmēt mūsu 40. dzimšanas dienu, vai jūs tā nedomājat?”

foto: Ken McKay/ITV/Shutterstock/ Vida Press
Komiķis, dramaturgs un režisors, seriāla “Melnā čūska” scenārists Bens Eltons.

Savukārt tagad 64 gadus vecais dramaturgs Bens Eltons atzinies, ka labprāt kopā ar savu seno kolēģi liktu pildspalvu uz papīra un radītu jaunu sižeta līniju un, iespējams, teātra izrādes versiju savulaik populārajam TV seriālam. Viņš pastāstījis izdevumam “The Sun”: “Luga “Melnā čūska”, ja Ričards [Ričards Kērtiss – seriāla scenārists – Red.] to vēlētos, mani tas interesētu. Nevis kā epizožu adaptācija, tā būtu jauna luga.”

foto: Vida Press
Rovans Atkinsons (Edmunds) un Tonijs Robinsons (Boldriks) seriālā “Melnā čūska”.

“Melnā čūska” jau pērn piedzīvoja tādu kā nelielu atgriešanos “Comic Relief” speciālizlaidumā. Lai gan Tonijs Robinsons atgriezās uz ekrāniem kā Boldriks, Rovans Atkinsons šajā iestudējumā nebija redzams. Speciālizlaiduma reklāmas pasākumu laikā Ričards Kērtiss viesojās BBC studijā un žurnālists viņam apjautājās: “Vai jūs gribat dot kādu mājienu par “Melno čūsku"...?” Kērtiss atbildēja: “Ak Dievs, esmu patiešām satraukts to sacīt, bet…”, un žurnālists iedrošināja: “Viss ir labi, neviens neklausās!” Scenārists pastāstīja, ka pirmo reizi 20 gadu laikā Boldriks “sniegs tādu kā priekšnesumu” un Tonijs Robinsons atgriezīsies savā tēlā. Žurnālists apjautājās, vai skatītāji redzēs arī Rovanu Atkinsonu šajā speciālizlaidumā, uz ko scenārists atbildēja noraidoši.

foto: Ken McKay/ITV/Shutterstock/ Vida Press
Aktieris Tonijs Robinsons 2023. gadā.