foto: Instagram
Psihiatrs brīdina - Britnijas Spīrsas nestabilā uzvedība var novest pie kaitējuma sev vai citiem
Popzvaigzne Britnija Spīrsa.
Slavenības
2024. gada 1. maijs, 06:45

Psihiatrs brīdina - Britnijas Spīrsas nestabilā uzvedība var novest pie kaitējuma sev vai citiem

Jauns.lv

Amerikāņu popzvaigznes Britnijas Spīrsas (42) savādā uzvedība soctīklu ierakstos liecina, ka dziedātāja ir “nekontrolējama” un varētu nodarīt pāri pati sev vai apkārtējiem cilvēkiem, brīdinājis psihiatrs.

Saunā ar portālu TMZ doktors Čārlzs Sofijs analizējis popzvaigznes Britnijas Spīrsas uzvedību un izteicis brīdinājumu pašai dziedātājai, sakot, ka viņai nepieciešamas zāles un nepārtraukta uzraudzība. Psihiatrs norādījis, ka Spīrsas nesenā uzvedība viņu nepārsteidz un viņš nav pārliecināts par cilvēku, kurš bijis atbildīgs par dziedātājas aizbildniecību, taču tic, ka viss savulaik pieņemts likumam pieļaujamajās normās.

“Kad ir šādas pakāpes garīgā saslimšana, ir nepieciešama struktūra, uzraudzība un, pats galvenais, ir lietot parakstītos medikamentus,” norādījis ārsts. “Es domāju, ka tieši tā, iespējams, ir noticis. Šī ir situācija, kad zāles netiek lietotas. Neparasta uzvedība, maniakāla naudas tērēšana, pārgalvība... Viņa uzvedas nekontrolējami tik daudz dažādos veidos,” secinājis mediķis.

Pēc tam viņam tika jautāts, kas notiks, ja Spīrsas stāvoklis pasliktināsies, uz ko psihiatrs atbildējis: “Šādas situācijas beigu beigās nonāk strupceļā. Vai nu viņa nodarīs pati sev pāri, viņa savainos kādu citu, vai arī nonāks 5150, jo viņa nespēj par sevi parūpēties,” viņš paskaidrojis. 5150 ir juridisks kods, kas ļauj “personu ar garīgu slimību piespiedu kārtā 72 stundas ievietot psihiatriskajā klīnikā”. “Jebkura no šīm situācijām viņu novedīs līdz tam, kad medikamentus drīkstēs dot pret viņas pašas gribu,” savu viedokli noslēdzis psihiatrs Čārlzs Sofijs.

2021. gada 12. novembrī tiesa Britnijai atcēla 13 gadus ilgo aizbildniecību un popzvaigzne to dēvēja par “labāko dienu savā mūžā”. Visu šo laiku dziedātājas tēvs, kurš bija tiesas ieceltais aizbildnis, kontrolēja Britnijas finanses, karjeru un personīgo brīvību. Pēc aizbildniecības beigām Britnija atklāja, ka neskaitāmo aizliegumu skaitā bijis arī liegums precēties un radīt bērnus. Popzvaigzne šos gadus pielīdzināja būšanai par “cilvēktirdzniecības upuri”, jo viņai nācies strādāt pret savu gribu, lietot kontracepciju pret savu gribu, un viņa arī pati nav varējusi lemt, kad satikt savus dēlus un draugus.

Lai gan fani pat bija uzsākuši kustību “Atbrīvojiet Britniju”, drīz pēc aizbildniecības beigām, kad dziedātāja bija atguvusi kontroli pār savu soctīklu saturu, daudzi sāka izteikt bažas, jo popzvaigzne sāka publiskot neskaitāmus selfijus, kuros redzama kaila un dejojam kameras priekšā savādas dejas. Britnijas dēli Šons Prestons (18) un Džeidens Džeimss (17) jutās neērti par šādu mammas uzvedību un, neraugoties uz tikšanās ierobežojumu beigām, nebūt nesteidzās tikties ar māti, kad tas bija brīvi iespējams.

Britnija Spīrsa “Instagram” blogā publisko virkni bildīšu, kurās redzama puskaila

gallery icon

2021. gada oktobrī Britnija paziņoja par saderināšanos ar draugu Semu Asghari, ar kuru bija kopā kopš 2016. gada oktobra. Savukārt piecus mēnešus pēc aizbildniecības atcelšanas popzvaigzne paziņoja, ka ir mātes cerībās. Diemžēl jau dažas nedēļas vēlāk Britnija nāca klajā ar skumju ziņu, paziņojot, ka piedzīvojusi spontāno abortu un mazuli zaudējusi. Pāris apprecējās 2022. gada 9. jūnijā, bet  jau 2023. gada 16. augustā dziedātāja paziņoja par šķiršanos no Sema.

2023. gada septembrī popzvaigznes mājās ierādās policija pēc tam, kad fani bija satraukušies par dziedātājas garīgo veselību pēc publiskotā video ar nažiem rokās. Britnija soctīklos vēlāk taisnojās, ka tie nav bijuši īsti. Taču savādie ieraksti soctīklos joprojām turpinājās. Īsā laika posmā popzvaigzne bija iztērējusi 60 miljonus ASV dolāru, katru mēnesi dodoties brīvdienās uz Franču Polinēziju un Havaju salām. Viņa tērējusi tūkstošiem dolāru par privātām lidmašīnām un pieczvaigžņu viesnīcām. Kāds dziedātājai tuvu stāvošs avots pat tika teicis: “Viņa to nevar atļauties… viņa ir bankrota tuvuma briesmās.”