Bēdīgi slavenais krievu kanibāls frontē sadraudzējies ar maniaku, abi tagad Ukrainā aizstāvot "tradicionālās vērtības"
"Tradicionālo vērtību aizstāvji" kanibāls Dmitrijs Mališevs un maniaks Aleksandrs Masļeņņikovs (ekrānuzņēmums no "X")
Pasaulē
2024. gada 2. maijs, 19:59

Bēdīgi slavenais krievu kanibāls frontē sadraudzējies ar maniaku, abi tagad Ukrainā aizstāvot "tradicionālās vērtības"

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas iebrukums Ukrainā devis otro elpu visādām salašņām un neliešiem, kurus dzimtenē nu dēvē par “denacifikatoriem”, taču Volgogradas iedzīvotāja Dmitrija Mališeva un Volžskas iedzīvotāja Aleksandra Masļeņņikova plašu publicitāti ieguvusī “frontes draudzība” ir pārsteigusi daudzus. Lieta tāda, ka pirmais ir kanibāls, bet otrais — maniaks, un abi tagad Ukrainā cīnās par "Krievijas tradicionālajām vērtībām”.

Dmitrijam Mališevam teorētiski būtu bijis jāsēž aiz restēm 25 gadi par to, ka viņš 2014. gada februārī ar lauzni nosita kādu tadžiku viesstrādnieku, izgrieza viņa sirdi un to uzcepa kopā ar dārzeņiem un gardu muti notiesāja, savas izdarības filmējot. “Cepam cilvēka gaļu, Reku, sirsniņa. Jau lociņus pieliku,” vīrietis stāstīja savā video. Izceptās sirds gabalu viņš nometa uz grīdas savam kaķis, bet tas paošņāja un atteicās ēst. 

2015. gadā viņam piesprieda 25 gadu ieslodzījumu, taču, slepkavam par laimi, Krievijas diktators Vladimirs Putins 2022. gadā iebruka Ukrainā un viņam savajadzējās daudz lielgabalgaļas, to vervējot arī ieslodzīto vidū, un daudzi slepkavnieki, varmākas, izvarotāji un maniaki gluži kā Mališevs nokļuva uz brīvām kājām.

Lieki teikt, ka slepkavība un kanibālisms nav vienīgie Mališeva “varoņdarbi”, savulaik viņš bandas sastāvā zvēriski nogalināja divus cilvēkus, nodarbojās ar bandītismu un laupīšanām, mēģināja nogalināt arī policistus.

Tagad viņš ir "patriots" un stāsta, ka devies karot uz Ukrainu, lai aizsargātu “Krievijas tradicionālās vērtības”. “Dienējam "Štorm V". Mēs ar Aleksandru kopā sēdējām un kopā 2023. gada oktobrī parakstījām līgumu ar Aizsardzības ministriju,” viņš stāstīja portālam V1.ru. “Es pazinu tādus, kuri šeit nāca no kolonijas, lai vienkārši mainītu vidi. Parasti viņi ātri pazūd. Taču es sapratu, kādēļ un kurp dodos. Kā jūs izturētos, ja skolā jūsu mazajai meitiņai sākumklasēs stāstītu, kā pareizi uzvilkt prezervatīvu? Vai pa ielu ietu veči un viens otru laizītu? Jums tas ir normāli? Man tas nav normāli.”

Mališeva radinieki apstiprinājuši, ka viņš atrodas Ukrainā. “Pēc februārī saņemtā ievainojuma viņš atgriezās “specoperācijas” zonā. Marta sākumā tur bija, taču tagad atkal hospitālī guļ ar smagu ievainojumu,” viņš stāstīja portālam V1.ru.

Pamīšus ukraiņu slepkavošanai kanibāls sociālajos tīklos regulāri publicējis savu “atbrīvotāja” un “denacifikatora” gaitas. Kādā attēlā viņš čubinās ar maniaku Masļeņņikovu.

2017. gadā Aleksandrs Masļeņņikovs, kurš pirms dažiem mēnešiem iznāca no kolonijas par izvarošanu un laupīšanu, Volžskas pilsētas klubā iepazinās ar divām meitenēm un viņas nogalināja, gabalos sadalītos līķus aprokot mežā. Viņam piesprieda 23 gadu ieslodzījumu, taču arī viņam Putina izraisītais karš deva iespēju izkļūt brīvībā.

Kad Krievijas iecerētais "zibenskarš" izgāzās un frontē sākās neveiksmes, algotņu grupējums "Vagner" sāka vervēt ieslodzītos, bet Putins parakstīja dekrētus par šo ieslodzīto apžēlošanu. Pēc "Vagner" 2023. gada jūnija dumpja izgāšanās un tās līdera Jevgēņija Prigožina likvidēšanas ar vervēšanu sāka nodarboties Aizsardzības ministrija. Janvārī BBC ziņoja, ka karošanai savervētie krievu salašņas vairs nesaņem automātisku apžēlošanu, bet nosacītu atbrīvošanu, un viņiem jādienē okupantu armijā līdz kara beigām.

Savervēto un apžēloto salašņu skaitā ir ne viens vien sērijveida slepkava, piemēram, Tālo Austrumu Sahalīnas apgabala 44 gadus veco maniaku un kanibālu Denisu Gorinu pēc līguma noslēgšanas ar Aizsardzības ministriju Putins apžēloja. Gorinu savulaik notiesāja par vismaz četru cilvēku nogalināšanu, divus upurus apēdot. Viņa kaimiņi apgalvojam, ka Gorins nogalinājis vismaz 13 cilvēkus.

Daudzi noziedznieki, atgriežoties no Ukrainas, pastrādājuši jaunus noziegumus, tostarp slepkavības un izvarošanas.