Pasaulē
2024. gada 1. maijs, 12:22

Ukraina ar droniem uzbrukusi Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcai

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Ukraina ar droniem naktī uz 1. maiju uzbrukusi Krievijas naftas pārstrādes rūpnīcām Rjazaņā un Voroņežas apgabalā

Ukrainas armijas izlūkdienesta pārstāvis tīmekļa vietnei "Ukrainskaja Pravda" apstiprināja, ka Ukrainas droni uzbruka militārajam mērķim Rjazaņā, kam nodarīti ievērojami bojājumi.

Platformas "Telegram" kanāls "Baza" iepriekš vēstīja, ka Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks. "Droni uzbruka Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcai. Tur izcēlās ugunsgrēks. Pēc aculiecinieku stāstītā, uzbrukums notika ap plkst.3 no rīta. Aculiecinieki ziņoja, ka bija dzirdams troksnis, un pēc tam notika divi sprādzieni," vēstīja "Baza".

foto: Soctīkli
Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks.

Otrs mērķis bija naftas pārstrādes rūpnīca Krievijas Voroņežas apgabalā. Ukrainas armijas izlūkdienests oficiāli neapstiprināja, ka droni uzbrukuši šim objektam, bet par to ziņoja Ukrainas medij, atsaucoties uz avotiem izlūkdienestā.

Krievijas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka naktī virs Voroņežas, Rjazaņas, Belgorodas un Kurskas apgabaliem pārtverti ukraiņu droni.

Ekspertu vērtējumā Ukraina ar dronu uzbrukumiem spējusi ierobežot Krievijas naftas pārstrādes iespējas, kas savukārt negatīvi ietekmē eksportu un izraisa degvielas cenu kāpumu vietējā tirgū.