foto: REUTERS/SCANPIX
Francijā "Murkšķa diena" — Parīzes "Saint-Germain" futbolisti kārtējo reizi saglabā valsts čempionu titulu
Mainās tikai gadskaitļi, bet ne Francijas čempione. Parīzes "Saint Germain" ar līgas uzvarētāju trofeju.
Futbols
2024. gada 28. aprīlis, 22:51

Francijā "Murkšķa diena" — Parīzes "Saint-Germain" futbolisti kārtējo reizi saglabā valsts čempionu titulu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas

"Monaco" viesos ar 2:3 (1:2) piekāpās Lionas "Olympique".

Monako komanda izvirzījās vadībā jau pirmajā minūtē, precīzam esot Visamam ben Jederam. Pirmā puslaika turpinājumā laukuma saimnieki atbildēja ar diviem vārtiem četru minūšu laikā un pārņēma vadību.

Otrajā puslaikā pēc spēlētām 15 minūtēm neizšķirtu panāca pirmo vārtu autors, kurš arī guva vārtus 79.minūtē, taču pēc VAR iesaistes tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ.

Mājinieku uzvaru 84.minūtē izrāva Maliks Fofanā, palīdzot pie čempiontitula tikt arī Parīzes komandai.

Pēc 31 spēļu kārtas PSG ar 70 punktiem ieņem pirmo vietu Francijas čempionātā un tuvākajai sekotājai "Monaco", kas iekrājusi 58 punktus, pirms noslēdzošajām trīs spēļu kārtām kļuvusi neaizsniedzama.

Pērn 11.reizi par Francijas čempionvienību kļuva PSG, kas turnīra tabulā par vienu punktu apsteidza "Lens" vienību.

Kopš 2013.gada, kad Parīzes klubs pēc 19 gadu pārtraukuma izcīnīja Francijas čempionu titulu, galvenā trofeja citu rokās ir nokļuvusi tikai 2 reizes — 2017.gadā tas izdevās "Monaco", bet 2021.gadā "Lille".

Jāpiebilst, ka apzīmējums “murkšķa diena” raksturo situāciju, kurā nevēlami vai garlaicīgi notikumi nemainīgi atkārtojas atkal un atkal. Tas radies pēc 1993. gada slavenās komēdijas “Murkšķa diena” ar Bilu Mareju un Endiju Makdauelu galvenajās lomās, kur galvenais varonis katru dienu ir spiests dzīvot 2. februārī mazā Pensilvānijas štata pilsētiņā Panksatonijā, kur slavenais murkšķis Fils katru gadu šajā datumā prognozē pavasara atnākšanas laiku.