foto: AFP/Scanpix
Vācijas iekšlietu ministre piesaka karu pašmāju islāmistiem
Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere
Pasaulē
2024. gada 28. aprīlis, 20:05

Vācijas iekšlietu ministre piesaka karu pašmāju islāmistiem

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas iekšlietu ministre Nensija Fēzere aicinājusi policiju apņēmīgi reaģēt uz noziegumiem, kas pastrādāti politisku demonstrāciju laikā. Fēzere ar šādu paziņojumu nākusi klajā pēc sestdien notikušā islāmistu mītiņa Hamburgā, kurā piedalījās vairāk nekā 1000 cilvēku.

Lai gan tas noritēja miermīlīgi, protesta akcijas laikā izskanēja apgalvojumi par Vācijas īstenoto antiislāma politiku un pret islāmu vērsto vācu mediju kampaņu. Uz dažiem demonstrantu plakātiem bija tādi saukļu kā "Kalifāts ir risinājums" un "Vācija - vērtību diktatūra".

"Vērot šāda veida islāmistu demonstrāciju mūsu ielās ir smagi. Tas ir labi, ka Hamburgas policija vērsās pret noziegumu ar lielu klātbūtni," komentārā, kas pirmdien tiks publicēts laikrakstā "Tagesspiegel", norādījusi ministre. Viņa uzsvērusi, ka robežai, kur beidzas pulcēšanās un vārda brīvība, jābūt nepārprotamai. "Nē "Hamas" terorisma propagandai, nē pret ebrejiem vērstai naida runai. Ja notiek šādi noziegumi, nepieciešama tūlītēja, sparīga iejaukšanās demonstrācijā," uzsvērusi Fēzere.

Kā informējušas Hamburgas varasiestādes, cilvēki, kas iepriekš pieteica demonstrāciju, ir saistīti ar Musulmaņu interaktīvo grupu, ko Konstitūcijas aizsardzības birojs atzinis par ekstrēmistisku.

Drošības iestādes novēro islāmistu organizācijas, norādījusi Fēzere. Pēc tam, kad Vācijā tika aizliegts palestīniešu teroristiskais grupējums "Hamas" un organizācija "Samidoun", kas sniedza atbalstu Izraēlas cietumos ieslodzītajiem teroristiem, novērotas tiek citas islāmistu organizācijas. "Mūsu drošības iestādes novēro arī citas grupas, kas uzkurina emocijas, radikalizē un rekrutē jaunus islāmistus," raksta ministre, piebilstot, ka tas attiecas arī uz Hamburgas demonstrācijas organizatoriem.